Plan (blog)berichten in met WordPress

Publiceren van artikelen in de toekomst met WordPress.
Publiceren van artikelen in de toekomst

Een van de handigste, en meest ongebruikte functies binnen WordPress is het publiceren van artikelen in de toekomst. Standaard zal een blogbericht direct gepubliceerd worden, maar je kan ook een andere datum in de toekomst instellen.

Dit is erg handig wanneer je op een vast moment meerdere berichten schrijft en de publicaties goed wilt verdelen. Zo kun je ook een moment bepalen waarop jouw doelgroep het meest actief is online.

Plan dus alvast een of meerdere artikelen in voor de vakantieperiode. Zo blijf je in beeld bij diegene die gewoon aan het werk is.

Plan Social Media berichten in

Een nieuw artikel op jouw website valt niet iedereen direct op. Om je bereik te vergroten deel je deze op Social Media. Om te voorkomen dat je straks niet op het strand druk bent met berichten schrijven plan je deze ook vooraf in. Dit zorgt er ook voor dat je het niet kan vergeten!

Hoe plan je Social Media berichten in? Dit kan heel eenvoudig met bekende tools als Hootsuite of Buffer. Je schrijft een bericht en kiest het Social Media kanaal (bijvoorbeeld Facebook en Instagram). Vervolgens geef je aan op welke dag en welk tijdstip je dit bericht wilt delen met jouw volgers. Uiteraard is dit een moment net nadat je jouw blogartikel gepubliceerd hebt. Per Social Media kanaal kun je de tekst aanpassen, een afbeelding toevoegen en een link naar jouw artikel plaatsen.

Social Media berichten inplannen met Hootsuite

Verstuur een nieuwsbrief in de toekomst

Bij de meeste nieuwsbrief software (bijvoorbeeld Mailchimp of ActiveCampaign) heb je ook de mogelijkheid om het versturen van nieuwsbrieven in te plannen. Met een nieuwsbrief zorg je ervoor dat jouw contacten zeker jouw updates ontvangen. Ook tijdens de vakantie.

Stel je nieuwsbrief op zoals je gewend bent en zet de verzenddatum in de toekomst. In jouw nieuwsbrief verwijs je natuurlijk naar het blogbericht dat zojuist automatisch gepubliceerd is. Controleer je email eerst goed en verstuur een test naar jezelf. Daarna is het een kwestie van relaxen en de software doet de rest!

Updates van jouw WordPress website

Wanneer je een paar weken offline bent is het extra belangrijk dat jouw website goed onderhouden wordt. Beveiligingsupdates van WordPress en plugins blijven essentieel, evenals een periodieke backup voor het geval er iets misgaat. Daarnaast is het prettig als je iemand kan inschakelen wanneer je tijdens jouw vakantie een vraag hebt over jouw website. Maak hier dus afspraken over met jouw websitebeheerder of website ontwikkelaar.

De aankomende vakantie is een mooie gelegenheid om even goed vooruit te kijken en jouw website aan het werk te zetten. Na jouw vakantie kun je deze tools blijven gebruiken om meer rust in je werkweek te creëren.

Ik wens je een fijne zomer!