24-40 uur

Wat is jouw uitdaging als Webdesigner?

Als Webdesigner bij Klikkracht is het jouw uitdaging om de doelen en wensen van de klant goed te vertalen naar een visueel aantrekkelijke en goed werkende website. Afhankelijk van het project bouw je een website volledig zelfstandig met een visuele editor in WordPress of maak je een ontwerp in Sketch en beschrijf je de technische functies aan jouw collega programmeurs. Als “no-code” webdesigner ben je grafisch ontwerper en heb je affiniteit met techniek en online. Je bent geen programmeur.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Je parkeert je fiets tegen het monumentale pand waarin we gevestigd zijn. Je loopt naar de keuken voor een kop koffie en ziet Evelien ook binnenkomen. Zij werkt als vormgever voor zichzelf, maar heeft een van de werkplekken in hetzelfde pand. Hierdoor voelt het als een directe collega en is er uitwisseling van ideeën; jullie kunnen veel van elkaar leren. Je kletst wat en zoekt dan de rust op.

Je zet je koptelefoon op en bekijkt de binnengekomen mails. Met Frank (eigenaar en webdesigner/projectmanager) heb je afgesproken dat jij deze ochtend de support voor klanten oppakt. Hij heeft dat gisteren gedaan toen je in de ochtend wat later begon. Zo wisselen jullie elkaar af en zorg je ervoor dat de ander gefocust kan werken en niet telkens gestoord wordt. Je spreekt een klant die een aantal teksten aangepast wil hebben. Tussen de andere telefoontjes en mails door werk je in Visual Builder aan een toffe website voor een interieurontwerper.

In de middag ga je samen met Frank mee naar een grote klant in de zorg. Vorige week heeft hij daar een presentatie gegeven over wat Klikkracht voor hen kan betekenen. Na het akkoord op de offerte gaan jullie langs met Bossche Bollen. De ‘discovery’ gaat van start waarin de klant en zijn wensen duidelijk in kaart worden gebracht. Jij focust je voornamelijk op de ontwerpfase en gaat aan de slag met het schematische ontwerp (wireframe). Na goedkeuring zet je deze om naar het grafische ontwerp in Sketch. Het is een grote opdracht waarbij je van begin tot eind betrokken mag zijn, gaaf!

Wat heeft Klikkracht jou zoal te bieden?

 • Goed salaris van € 2.500 – € 3.500 (bruto per maand op basis van 40 uur), afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld en 19 cent p/km of een ov-vergoeding.
 • MacBook van de zaak en een ergonomische werkplek met sta-zit bureau en 4k scherm.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden in de richting die bij jou past. Wil je code leren? Jezelf ontwikkelen in projectmanagement? Of een animatie cursus volgen? Bespreek het en ga ervoor!
 • Flexibiliteit in werktijden en locatie.
 • Inspirerende werkomgeving, midden in het centrum van Den Bosch, met een Basic-Fit, supermarkt, drogisterij en kapper om de hoek.
 • Een informeel en klein bedrijf, waar jij vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt en met jouw komst het verschil gaat maken.
 • Een gezellig en jong team van creatievelingen (vormgevers, marketeers, tekstschrijvers en programmeurs) waarmee je ervaringen en ideeën kunt uitwisselen en gezellig samen luncht en borrelt.

Wie ben jij?

Je begrijpt wat er nodig is om een website te laten werken als marketingtool. Je kunt je inleven in de websitebezoekers van de opdrachtgevers. Jouw positiviteit, ondernemende instelling en praktisch inzicht is belangrijker dan een specifieke opleiding.

Daarnaast:

 • heb je passie voor ontwerp en ervaring als webdesigner (of grafisch vormgever).
 • werk je op een gestructureerde manier. Hiervoor gebruik je jouw planning skills.
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden waarmee je de klant telefonisch, via de mail en face-to-face goed te woord kunt staan;
 • ben je nieuwsgierig en toon je initiatief. Dit zet je in om mee te denken over de koers van het bedrijf en te blijven leren en creëren;
 • werk je graag met een klein team en jonge ondernemers.

Ben jij creatief DTP’er en wil je de stap maken naar online? Ook dan kun je solliciteren! We leren jou graag hoe je met tools een goed ontwerp voor online uitwerkt. Wat jij meeneemt is feeling met (de techniek achter) websites waardoor je bijvoorbeeld weet waar je op moet letten bij het ontwerp van de mobiele versie van een webpagina.

Over Klikkracht

Klikkracht ontwikkelt WordPress websites op maat voor uiteenlopende opdrachtgevers door heel Nederland en projecten zijn dan ook erg gevarieerd. We kiezen er bewust voor een flexibel team te houden en nauw samen te werken met andere professionals in dezelfde inspirerende werkruimte. Jij wordt onderdeel van onze vaste kern met Frank (eigenaar en webdesigner/projectmanager) waar jij direct mee gaat samenwerken, en twee programmeurs in het buitenland.

We maken slim gebruik van tools (Sketch, Invision, Asana, Adobe XD, Google Drive) en houden van een gestructureerde werkwijze. Daarnaast hechten we veel waarde aan vrijheid. Die vrijheid geven we jou ook. In taken, werkplek en uren. Jouw toekomstige collega’s zijn atypische nerds waar je gewoon mee kunt praten. Jonge professionals met een passie voor online.

Interesse? Laten we kennismaken!

Solliciteer direct per email via hi@klikkracht.nl. We zijn benieuwd naar je portfolio. Je mag deze alvast meesturen met je sollicitatie.

Voor meer informatie over de vacature of organisatie kun je contact opnemen met Frank Bogaard via hi@klikkracht.nl of 085 – 4012 572.