Heel veel mensen krijgen in een Direct Message (DM) een SPAM bericht van een persoon die jou volgt en jij volgt die persoon. Een bekende zullen we maar zeggen. De berichten hebben teksten als:

  • HIGHEST QUALITY REPLlCA WATCHES & JEWELRY 15% Off
  • lmao can’t belive ur in this facebook vid
  • how did they get you on this clip ?
  • hey someone is making up shocking things that are about you
  • hey someone is writing cruel things that are about you
  • Etc etc etc…

Het account van de persoon die deze berichten verstuurd is gekraakt of gehacked.

Wat moet je WEL doen en wat moet je NIET doen?

Je moet in ieder geval NIET op de link klikken. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw account ook gehacked wordt en dan verstuur “jij” ook opeens van dat soort berichten.

Wat moet je WEL doen? 2 acties ondernemen. De eerste is de toestemming van die betreffende “app” terugtrekken en de andere is je password veranderen.
Lees onderstaande stappen en los het probleem op:

Login je account en klik rechts bovenin op het pijltje naast het poppetje. Klik nu op “Settings” of “Instellingen”.

Klik nu aan de linkerkant op het tabblad “Applicaties” of “Applications”

Zoek nu naar de onbekende applicaties in de lijst en klik dan op de button “Toegang Intrekken” of “Revoke Access”

Stel nu dat je bij de verkeerde Applicatie de toegang hebt ingetrokken: Geen paniek! De eerst volgende keer dat je die applicatie gaat gebruiken, vraagt de applicatie weer om toestemming.

De volgende stap is je password veranderen. Klik hiervoor op het tabblad “Wachtwoord” of “Password” in de instellngen/settings omgeving.

 

Type je huidige wachtwoord in en twee keer het nieuwe wachtwoord. Klik vervolgens op “Wijzigingen opslaan” of “Save changes”.

Stuur vervolgens een algemene tweet dat je account gekraakt was en dus slachtoffer bent geworden van een DM SPAM. Vertel ook dat ze NIET op de link moeten klikken. Zijn ze zelf ook slachtoffer geworden van een DM SPAM? Verwijs ze dan door naar deze blog.